Revalidatie

Revalidatie

In onze praktijk werken wij vanuit een holistische visie. Uit ruim 30 jaar praktijkervaring is onze overtuiging ontstaan dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. We zien hoezeer veel lichamelijke klachten waarmee mensen in onze praktijk komen, een reflectie zijn van hun emotionele (on)welzijn.
We kunnen de oorzaak van uw klachten niet wegnemen met een behandeling. Wat we wel kunnen doen is u helpen zich bewust te worden van de signalen die uw lichaam geeft (bewustwording) en u te laten zien wat u daarmee kunt doen (empowerment).

10

11

12

Onze missie is zo veel mogelijk mensen helpen en begeleiden die niet meer mee kunnen in het reguliere traject. Wij willen mensen leren voelen wat er in hun lichaam gebeurd, daarnaar te luisteren en ze stimuleren naar deze signalen te handelen. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen door te voelen wat er in hun lichaam gebeurd, dichterbij zichzelf komen. Van daaruit kunnen ze hun leven meer in eigen hand nemen, waardoor hun kwaliteit van leven toeneemt en de kans dat ze fysiek of emotioneel helemaal vast lopen afneemt.

Op basis van onze missie en vanuit onze ervaring in het begeleiden van al deze patiënten hebben wij een speciaal revalidatietraject ontwikkeld. Het blijkt ook geschikt voor andere pathologieën naast SOLK en oncologische behandeling, bijvoorbeeld CVA, cardioproblematiek, burn-out, overspannenheid en longaandoeningen zoals COPD of astma.  De kracht van dit revalidatietraject zit hem in de bewustwording en de empowerment die mensen krijgen door de samenwerking daarin met een psychotherapeut (methode: zie www.prionline.nl) en voedingsdeskundige. Daarmee bieden wij passende, individuele ondersteuning op fysiek, mentaal en emotioneel gebied. Zo kan binnen een individueel revalidatietraject gebruik worden gemaakt van de volgende onderdelen:

  •   Oefentherapie en stabiliteitstraining
  •   Ademhalingsoefeningen
  •   Fysiotherapie als nodig
  •   Wandelen in groepsverband
  •   Meditatie en mindfulness training

 

 

 

De exacte samenstelling en duur van het revalidatietraject stellen wij samen met u op.

Wij krijgen regelmatig van patiënten terug dat zij zich fijner voelen en beter kunnen functioneren in hun omgeving. Wij brengen ons revalidatie traject daarom graag bij u onder de aandacht, zodat we de handen ineen kunnen slaan. Dan kunnen we in samenwerking werken  om met zo min mogelijk lijdenslast, zo zelfstandig mogelijk door het leven te gaan.

Ook maken we graag nader kennis met andere professionals om te onderzoeken of en hoe we elkaar in onze missies kunnen versterken.

Wilt u ook met ons nader kennismaken? Mail dan naar info@jeroenverdonk.nl of bel: 073-8509099.