Volg ons via

Nieuws

This is your wake-up call!!!

moments-774474_640

Automatische piloot Heb jij ook wel eens dat je ’s ochtends je tanden staat te poetsen en denkt: “Zo begon mijn dag gisteren ook. En de dag ervoor. En de dag daarvoor… “ Je weet ook dat de komende dagen zo zullen beginnen: je wekker gaat, je staat op, ontbijt, doucht, poetst je tanden en dan ga je werken. ‘s Avonds kom je thuis, je eet, werkt nog wat of gaat sporten, en dan naar bed. Je beleeft op die momenten je leven als een soort Groundhog day. In mijn leven heb ik jarenlang dag in, dag uit, dezelfde film voorbij zien komen, zonder dat ik daarbij stil stond. Alsof er een automatische piloot aanstond terwijl ik zelf, tja, waar was ik eigenlijk?

Leven in breder perspectief Inmiddels ben ik daaruit ontwaakt. Ik sta nog steeds elke dag met de wekker op, en mijn dagen zijn oppervlakkig gezien misschien niet eens zoveel veranderd: ik ga nog steeds elke dag naar mijn praktijk. Maar ik doe de dingen die ik doe steeds meer terwijl ik er zelf bij aanwezig ben. Ik kijk op een andere manier naar de mensen die mijn praktijk binnen lopen. Ik plaats alles wat ik doe steeds meer in een groter perspectief. Alles lijkt meer een reden te hebben, iets te zijn waar ik van kan leren. Ik heb een doel gevonden in mijn leven, een missie gevonden.

Mijn missie is mensen te leren voelen wat er in hun lichaam gebeurt, daar naar te luisteren en ze te stimuleren naar deze signalen te handelen. Ik ben ervan overtuigd dat je, door te voelen wat er in je lichaam gebeurt, dichter bij jezelf kunt komen. Van daaruit kun je je eigen leven steeds meer in eigen hand nemen, waardoor de kwaliteit van je leven toeneemt – en de kans dat je fysiek of emotioneel helemaal vastloopt, afneemt.

Ik ben inmiddels 53 en als ik nu terugkijk op mijn leven denk ik wel eens, was ik maar eerder wakker geworden. En ik zou iedereen die zich hierin ook maar een beetje herkent willen zeggen: WORD WAKKER!! Er is een hele wereld te ontdekken, je kunt je leven zoveel rijker beleven!

This is your wake-up call Als jij wakker geschud wil worden, patronen wil doorbreken die je leven ongemerkt minder prettig maken; als jij op zoek bent naar een doel of perspectief in je leven; doe dan mee met onze Helweek*. Een Helweek is een soort wekker: hij brengt je in beweging, uit je comfortzone en helpt je een weeklang bewust midden in het leven te staan. Jij stelt je eigen Helweek samen en wij begeleiden je daarbij in de voorbereiding. We faciliteren je tijdens de Helweek en we kijken na afloop met je terug op wat het je heeft opgeleverd. Voor meer informatie en inschrijven klik je hier.

*Wil je meer weten over de Helweek en zijn bedenker Erik Bertrand Larssen, klik dan hier.

Welke gewoonte zou jij graag willen doorbreken? Deel het hieronder!


Schrijf je in voor de zomer-Helweek: 3 t/m 9 augustus!

 

PB_surfer-599432_640

Ga jij niet op vakantie?

Heb je zin om jezelf uit te dagen?

Wil jij je zomer goed besteden?

Wil jij vastgeroeste gewoontes doorbreken?

In de week van 3 t/m 9 augustus organiseren wij een zomer-Helweek waarin we je helpen je bewust te worden van gewoontes die je belemmeren om dat te doen wat je eigenlijk wilt. We helpen je in beweging te komen, zowel fysiek als mentaal. De Helweek bestaat uit 7 dagen met een vastgesteld thema en enkele vaste programma onderdelen, maar biedt ook ruimte om hem zo in te vullen als je zelf wil. Elke dag begint bijvoorbeeld om 5.00 uur ’s ochtends, elke dag staat (minstens) 1 uur sporten op het programma, en elke dag ga je om 22.00 uur naar bed. Daar tussendoor doe je gewoon de dingen die je anders ook doet, maar elke dag met een specifieke focus.

Na deze 7 dagen heb je heldere doelen en prioriteiten, heb je een begin gemaakt met nieuwe, andere gewoontes en achterstallige to-do lijstjes weggewerkt. Resultaten die motiveren om door te gaan en de veranderingen ook na de zomer vast te houden!

Het Helweektraject bestaat uit:

  • 3 voorbereidende bijeenkomsten in de voorbereidende weken (15, 22 en 29 juli om 19.30 uur)
  • een gezondheidscheck (waar sta ik nu?)
  • tijdens de Helweek elke morgen een speciale begeleide training (tussen 5.30 uur en 6.30 uur)
  • elke morgen een gevarieerd en gezond ontbijt
  • openstelling van de praktijk tijdens de dondernacht voor het overslaan van een nacht slaap
  • een afsluitende bijeenkomst om ervaringen en leerpunten te delen en vooruit te kijken

Geef je snel op, want de eerste voorbereidende bijeenkomst is al op woensdag 15 juli!

En verder… Het team van Jeroen Verdonk staat voor je klaar om als je daar behoefte aan hebt tijdens het programma. Zo kun je advies krijgen over gezonde voeding, begeleiding in het omgaan met angst, het begrijpen van je innerlijke dialoog en extra  ondersteuning op moeilijke momenten. Wil je meer of juist minder ondersteuning? Dat kan want het is jouw Helweek, dus jij vult voor jezelf in wat jij wilt!

Boek bestellen

boek

Op www.helweek.nl vind je reviews van het boek en ervaringen van mensen die al een Helweek hebben gedaan.

Kosten
Deelname kost per persoon €90,-- (inclusief BTW). Hierin zijn inbegrepen alle onderdelen zoals benoemd bij de voorbereiding, de Helweek en de evaluatie. Ook is een extra gesprek van een uur inbegrepen naar keuze (voeding, mental coaching, training of persoonlijke begeleiding). Is een uur niet voldoende en wil je meer ondersteuning, dan betaal je €35 per uur extra.

Betaling vindt op de eerste bijeenkomst plaats via de pinautomaat.

Het is ook mogelijk een Helweek aan te vragen als je zelf met een groep van minimaal 8 personen bent. Bijvoorbeeld met je sportteam of je collega's.

Interesse of opgeven? Mail naar Helweek@jeroenverdonk.nl!

Is de Helweek niks voor jou, maar wel voor een bekende? Deel dan dit bericht.


Helweek bij Fysiotherapie Jeroen Verdonk

Maak nu alvast je goede voornemens voor 2015 waar en doe mee met de Helweek!

‘ HELWEEK, 7 dagen die je leven  veranderen' is een mental training methode van de Noorse coach en trainer Erik Bertrand Larssen.  De methode helpt om de dagelijkse routine te doorbreken en de lat hoger te leggen waardoor het mogelijk wordt meer uit het leven te halen. De do it yourself-methode bestaat uit een intensief dagelijks programma gedurende een week. Een dag begint om 5.00 uur ‘s ochtends met minstens een uur sporten en eindigt om 22.00 uur. Dé uitdaging voor iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen en grenzen wil verleggen.

Ik daag je uit om mee te doen! Als je meedoet ga ik je ondersteunen samen met specialisten op het gebied van voeding en persoonlijke begeleiding . Overtuig ook je collega’s, vrienden, familie, sportteam, bandleden, kookclub, danspartners of wie dan ook om samen de strijd aan te gaan! Maar let op: vol is vol. We kunnen maximaal 20 personen optimaal begeleiden. Dus schrijf snel in. Meer informatie : Helweek


Nieuwsbrief