samenwerking

      Bewegen zonder klachten

 

Ga van niet meer kunnen (of te weinig) bewegen naar een lichaam dat weer goed functioneert.

Wanneer je geen stabiliteit in je lichaam meer hebt. Bij klachten in je lichaam voel je je vaak instabiel, er is geen stevigheid, je gaat makkelijk door een enkel, knie of rug heen waarbij je een blessure oploopt.

Wanneer je geen conditie meer hebt, snel buiten adem bent, hoog in je ademhaling zit, niet diep kunt ademhalen. Je bent snel vermoeid, hersteld langzaam, hebt veel spierpijn en/of stijfheid in je lichaam.

Je beweegt moeilijk, bent vaak stijf, opstaan 's morgens gaat moeilijk. Je kunt niet de dingen doen die je wilt.

Je weet niet wat te doen als je klachten hebt, hoe je lichaam goed te verzorgen, hoe het te belasten. Hierdoor blijven je klachten langer bestaan dan nodig en kun je niet de activiteiten doen die je graag wilt: sporten, fietsen, spelen met je kinderen, wandelen met je partner, etc.

Een lichaam zonder klachten

Doen waar je plezier in hebt. Je hoeft je niet bezig te houden met wat wel en niet gaat.
Je hoeft niet te sporten om je klachten te voorkomen. Je gaat sporten omdat je het leuk vindt!

 Je weet wat je kunt doen, er is geen angst meer om te bewegen.
Je hebt alles onder controle, weet hoe je lichaam functioneert en weet wat je kunt.
Door te luisteren naar je lichaam en passend te reageren voorkom je klachten.

 Je staat elke dag met plezier op en gaat aan de slag.
Je geniet van het leven en kunt daardoor ook genieten van het leven om je heen.

Bespreek de mogelijkheden

Met mijn ervaring op het gebied van bewegen help ik je weer op de been, begeleid ik je in de opbouw van je stabiliteit, leer ik je hoe je lichaam functioneert en ga je weer met plezier aan de gang.

Ja, laten we samen aan de gang gaan om weer goed te kunnen bewegen.

Wat is er mogelijk?

Behandeling Fysiotherapie

Als je klachten hebt in spieren en/of gewrichten dan kan fysiotherapie voor jou een goede behandeling zijn.

Wat kun je verwachten?
- In de eerste sessie onderzoeken we samen wat er aan de hand is en geef ik je aan wat de mogelijkheden zijn qua behandeling.
- Ik geef je uitleg hoe je lichaam functioneert en wat je zelf fysiek kunt doen.
- In behandel je dan waarbij ik elke keer als resultaat wil hebben dat er verandering optreedt in je bewegen.
- Ik bekijk samen met je naar de mogelijke oorzaak van je klachten vanuit een breed standpunt. Naast de activiteiten die je doet neem ik
ook de omstandigheden mee in je privéleven, familie, werk en sociaal. Ook daarin kan ik je aangeven wat de mogelijkheden zijn om iets
te doen aan de oorzaak. Dat is dan aan jou zelf of je dat wil.

Tarief:  Vergoeding voor fysiotherapie kan plaatsvinden via de aanvullende verzekering of bij chronische klachten via de basis-verzekering.
Ik heb contracten met alle zorgverzekeraars (Behalve de Friesland verzekering, Menzis (Menzis, Anderzorg, Hema en Vink Vink) en Zorg en Zekerheid). Lees meer hierover op deze pagina

Ben je aanvullend verzekerd dan zit daar vrijwel altijd wel een vergoeding in voor fysiotherapie. Kijk dit na bij je polis. Kom je er niet uit dan kijk ik met je mee. Je hebt geen verwijzing nodig van een huisarts. Indien nodig is er altijd overleg mogelijk met (huis)arts of specialist.

Heb je geen aanvullende verzekering hebben dan betaal je €38, - per behandeling van een half uur.

Bekijk alle tarieven.

 Ademhalingsoefeningen.

Als je vaak last hebt van hyperventilatie, het vaak benauwd hebt of anderszins last hebt van je ademhaling, dan  is deze module de eerste stap naar ontspanning.

Je krijgt kennis over je ademhaling, hoe je lichaam reageert, waardoor de ademhaling geactiveerd wordt en je krijgt ademhalingsoefeningen.

Gemiddelde duur traject:
2 tot 4 sessies van 1 uur.

Tarief: €60,- per sessie.  Vaak is er vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering.

Opbouw lichaamsbewustzijn

Als je weinig voelt in je lichaam, geen contact hebt met je lichaam is dit een mooie manier om kennis te maken met je lichaam. Ga je vaak voorbij grenzen van je lichaam, heb je een burn-out, ben je vaak vermoeid, heb je vaak blessures, ben je vaak ziek, of ben je al bij veel hulpverleners geweest zonder echt resultaat neem dan eens contact met mij op. De oplossing zit vaak in jezelf.

Middels 5 modules van 2 weken bouw je kennis op over je lichaam, leer je wat normaal is en ga je herkennen wanneer je lichaam seinen afgeeft. Daarnaast leer je hoe je deze kennis te gebruiken in verschillende situaties. Je bouwt dus lichaamsbewustzijn op en weet wat te doen hiermee.

Gemiddelde duur traject :
10 sessies in 10 weken (elke sessie duurt 1 uur)

Tarief:
Op aanvraag. Vaak kan je werkgever een traject verzorgen voor je.

Ik wil een afspraak maken.